Hammaslääkäripäivien näyttelyssä esillä suun hoidon uudet tuulet 3D-skannauksesta tekoälyyn ja ksylitolitikkariin

Suomen suurin hammaslääketieteen koulutustapahtuma ja näyttely, Hammaslääkäripäivät, järjestetään Messukeskuksessa 11.–13.11. hybriditapahtumana. Luento-ohjelman ohella suun hoidon ammattilaisia odottaa Messukeskuksessa näyttely, jossa voi tutustua uutuuksiin ja tavata alan yritykset sekä kollegat.

Näyttely sijoittuu halleihin 1 ja 2, aivan luentosalien viereen, ja esillä on uutuustuotteita ja palveluja noin 80 yritykseltä. Osastoilla voi tutustua esimerkiksi 3D-skannerin hyötyihin oikomishoidossa, tekoälyn mahdollisuuksiin hoidontarpeen arvioinnissa, potilaskommunikaatiossa ja hoitojen etäseurannassa, uusiin menetelmiin kuluneen purennan hoidossa, hammasimplanttien puhdistamisessa ja hampaan kiinnityskudossairauden hoidossa sekä tietysti hammaslääkäreille tarjottaviin muihin uusiin instrumentteihin. Esillä on myös kuluttajatuotteita, esimerkiksi taannoin markkinoille tullut ksylitolitikkari.

Hammaslääkäripäivillä keskustellaan ajankohtaisista hammashoitoon liittyvistä kysymyksistä, esimerkiksi siitä, miten suun terveydenhuolto on selvinnyt Covid-19-pandemiasta. Yksi esiintyjistä on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ylilääkäri, LT Hanna Nohynek, joka pohtii Areena-lavan keynote-esityksessään kolmannen rokoteannoksen tarpeellisuutta.

Areena-lavalla perehdytään myös perusteellisesti potilasvahinkoihin Potilasvakuutuskeskuksen asiantuntijoiden johdolla. Lakimies Elina Muukkonen käy läpi potilasvahinkojen peruskäytännöt, asiantuntijahammaslääkärit Jussi Furuholm ja Salla Salmenkivi kertovat yleisimmistä potilasvahingoista ja niiden välttämisestä, ja potilasturvallisuuslääkäri Maiju Welling kertoo, mistä ja miten vahingon jälkeen saa apua.


Opastettuja Hands on -kierroksia kahdesti päivässä

Kätevä tapa saada näyttelystä kaikki mahdollinen irti on osallistua opastetuille Hands on -esittelykierroksille. Hands on -esittelyt tapahtuvat näyttelyosastoilla. Osallistujat kiertävät oppaan mukana yritysten osastoilla. Kierrokset alkavat Järjestötorilta kahdesti päivässä sekä torstaina että perjantaina.


Terveysturvallisuuteen panostetaan paljon

Hammaslääkäripäivät järjestettiin vuosi sitten virtuaalitapahtumana, mutta nyt kauan kaivatut kohtaamiset ovat jälleen mahdollisia. Fyysistä tapahtumaa odotetaan. Messukeskuksen alkusyksystä tekemässä kävijäkyselyssä peräti 86 % vastaajista ilmoitti osallistuvansa Hammaslääkäripäiville paikan päällä Messukeskuksessa.

Messukeskus vastaanottaa tulijat perusteellisin terveysturvallisuusjärjestelyin. Tehostettu hygienia, tilavat käytävät ja väljät näyttelytilat takaavat turvallisen osallistumisen tapahtumaan. Järjestäjiltä on vahva suositus, että Messukeskukseen saapuvilla on täysi rokotussuoja. Messukeskus sai jo keväällä ensimmäisenä pohjoismaisena tapahtumatalona COVID 19 -sertifikaatin tunnustuksena esimerkillisestä työstä koronaturvallisuuden hyväksi.

Lähde: STT Info

Leave a Reply